Surfstationen

Skrivarenverandaskrivaren

Verandaskrivaren är en Brother DCP-8250DN. Den är inställd på dubbelsidig utskrift som standard och har även inbyggd skanner. Skrivaren har en egen webserver, vilket innebär att man kan surfa till skrivaren och få reda på papperstillgång och tonerstatus.

Tar pappret eller tonern slut, kontakta någon i IT-kommittén.

Kom ihåg att utskrifter kostar 50 öre per ark. Betalning per ark innebär att man tjänar på att skriva ut dubbelsidigt! Betala genom att köpa kuponger av IT-kommittén eller kassören.

Det går att skriva ut och scanna in från ett USB-minne direkt. Sätt in stickan i skrivaren och följ instruktionerna.

Instruktioner för att installera verandaskrivaren

Kontrollera att du har kontakt med skrivaren genom att surfa till 130.242.96.11. Om du inte har kontakt, gå köttsligen till Verandan och undersök om skrivaren är påslagen. Är den det bör Hemitkåren upplysas eftersom nätverksfel tycks föreligga. Är den inte påslagen, slå på den – den ska alltid vara igång – och kontrollera igen att du har kontakt.

Inga speciella program behöver installeras för att kunna skriva ut från rummet eftersom den stödjer PostScript. Använd skrivarens adress http://130.242.96.11 för konfigureringe

Ladda ner drivrutiner från Brother.

Datorn

Datorn på Verandan får vem som helst använda. Tänk på att stänga ner alla program och att logga ut från Internet när du är klar. Installera inte heller några program utan Hemitkårens godkännande.

Trådlöst nätverk

Arken har trådlösa accesspunkter på Verandan, F-kontoret och i Lastrummet. Nätverket heter ”arken” och har lösenord som byts ut lite då och då. För att komma ut på internet måste du ha ett UpUnet-S-konto.